mersenneforum.org  

Go Back   mersenneforum.org > Other Stuff > Archived Projects > 15k Search

 
 
Thread Tools
Old 2005-06-19, 00:56   #1
vor
 
Jun 2005
Melbourne Australia

2 Posts
Default vor

Hi! TTn

I recently began using RMA. Parameters set for 1*2^n-1

Having entered an eight digit prime RMA got to approx. 964 billion divisions.

Being away I think we had a power black out.

Anyway after a few days RMA began to work again, about 2 trillion divisions NewPgen went blank and LLR began giving output data 12*2^........-1

RMA is still ticking along but t & t~ stoped updating

A another file z file began and is updating I think from LLR.

I have jut read a post at this forum by TTn and I think what is happening is normal.

? Is there something I should be doing.
? the data given by LLR is at .30% Time pre iteration 1.208sec, after 24 hours LLR is up to iteration approx. 108000

I am running a slower P111 551 Mhz 512 MG of ram.
vor is offline  
Old 2005-06-19, 02:23   #2
vor
 
Jun 2005
Melbourne Australia

28 Posts
Default RMA/LLR Run-time error "6" Overflow

re post above (vor): RMA has just shut down Dialogue box gives:

"Run-time error "6" Overflow"

unable to get RMA to continue.

Any explanations please?

How do I get RMA/LLR to continue searching?
vor is offline  
Old 2005-06-20, 20:55   #3
TTn
 

110000011002 Posts
Exclamation error

I'll will look into this error message asap! I did recieve your email.

Power outs can screw up the operating system, as this has just happened to me a couple of days ago.

If you are testing 10 million digit primes, then your PIII is extremely slow at doing so. Your time is better spent on smaller exponents that help sieve out larger candidates.
For example:

n= 100000
up to
n = 1000000


TTn


re post above (vor): RMA has just shut down Dialogue box gives:
"Run-time error "6" Overflow"
unable to get RMA to continue.
Any explanations please?
How do I get RMA/LLR to continue searching?
June 18th, 2005 08:56 PM
vor Hi! TTn

I recently began using RMA. Parameters set for 1*2^n-1
Having entered an eight digit prime RMA got to approx. 964 billion divisions.
Being away I think we had a power black out.
Anyway after a few days RMA began to work again, about 2 trillion divisions NewPgen went blank and LLR began giving output data 12*2^........-1
RMA is still ticking along but t & t~ stoped updating
A another file z file began and is updating I think from LLR.
I have jut read a post at this forum by TTn and I think what is happening is normal.
? Is there something I should be doing.
? the data given by LLR is at .30% Time pre iteration 1.208sec, after 24 hours LLR is up to iteration approx. 108000
I am running a slower P111 551 Mhz 512 MG of ram.
 
Old 2005-07-07, 17:42   #4
TTn
 

23·19·61 Posts
Arrow error

This could be an error produced by the interuption of the screen saver.
I deleted the code from earlier versions, that shuts the saver down before looping. Once I confirm this, I will revise RMA.
 
Old 2005-07-10, 00:00   #5
TTn
 

2·7·181 Posts
Post screem saver rma error

I think that's it.
The current way to work-around this is to turn off your screen saver, or make sure the screen saver is set longer than rma's preference for loop time.


I am coding the .NET version of RMA now.(Subsequently A.S.A)
I plan on doing a simple revision of the current version, that will not rely on the .NET framework.


TTn
 
 

Thread Tools


All times are UTC. The time now is 10:24.

Wed Jan 20 10:24:46 UTC 2021 up 48 days, 6:36, 0 users, load averages: 2.43, 2.64, 2.73

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.

This forum has received and complied with 0 (zero) government requests for information.

Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.
A copy of the license is included in the FAQ.